Home5Gastenhuis2Prijzen & Boeking3Map


SANTA CATARINA
Er zijn diverse fantastisch mooie stranden op 15-20 km. afstand ( Fuzeta en Barril), uitstekende visrestaurants, het bijzondere eiland Culatra voor de kust van Olhão & culturele evenementen in nabij gelegenTavira, Loule en Faro. Alle regionale stranden maken deel uit van het Ria Formosa Natuur Reservaat en sommige kunnen alleen worden bereikt mbv. een kort boot tochtje.


TAVIRA
In het oostelijk deel van de Algarve is (nog) geen massa tourisme; . Zelfs de kustplaatsen, zoals Tavira, Fuzeta en Olhão zijn nog redelijk ongeschonden In Januari kleurt de amandelbloesem het landschap wit, in het voorjaar geurt de sinasappelbloesem, de meeste huizen hebben spierwit gekalkte muren met schoorstenen die doen denken aan fijn kant werk... om maar een paar typische schoonheden van de streek te noemen. 

OMGEVING
Tevens is het een ideale omgeving voor fietsen en wandelen.(gidsen & kaarten zijn in het Gastenhuis aanwezig). “Via Algarviana“ is een ‘ Great Pedestrian Route’ (GR13) ( wandelroute) die Alcoutim verbindt met Cabo de São Vicente, met een totale lengte van 300 km., grootendeels in de heuvels. ( zie de link voor verdere informatie) Met ongeveer 200 km. kustlijn, 3000 zon uren per jaar en een half tropisch klimaat, is Algarve een prachtige ( Europese ) vakantie bestemming.

 

GOLF
De dichtst bijzijnde Golfcourses vanaf ‘O Monte‘ per auto:
Ten oosten van Tavira :
1. 20 min. Colina Verde
2. 25 min. Benamor
3. 30 min. Quinta da Ria / Quinta da Cima

4. 40 min. Monte Rei Golf Club, Tavira
Ten westen van Tavira :
5. 40 min. Quita da Lago
6. 40 min. Vale do Lobo
 

LOCATIE
Sommige afstanden, met de auto, vanaf ‘O Monte’: 15 min. naar de 2 dichtst bijzijnde stranden Barril en Fuzeta 20 min. naar het vliegveld in Faro 1,5 uur naar Sevilla 2,5 uur naar Lissabon.